Handelsbankens listränta – en fullständig guide

Allt du behöver veta om Handelsbankens listränta

Handelsbanken är en av de största bankerna i Sverige och erbjuder en rad olika finansiella tjänster, inklusive bolån och sparande. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på Handelsbankens listränta och vad den innebär.

Handelsbankens listränta

Handelsbankens listränta är den ränta som banken sätter på sina bolån. Listräntan är den ränta som gäller för nya lån och kan förändras över tid beroende på marknadsförhållandena. Banken erbjuder olika listräntor beroende på lånets storlek och villkor.

Handelsbankens listränta historik

Historiskt sett har Handelsbankens listränta varit relativt stabil, även om det har funnits perioder med stora förändringar. Under 2000-talet har räntorna varit generellt låga, men det har funnits perioder med högre räntor. För närvarande är listräntan relativt låg på grund av den allmänna lågräntemiljön.

Listräntor bolån Handelsbanken

Handelsbanken erbjuder olika listräntor beroende på lånets storlek och villkor. Banken erbjuder både fast och rörlig listränta, samt olika villkor för amortering. Här är några exempel på listräntor för bolån hos Handelsbanken:

Bindningstid Listränta Snittränta
3 månader
5,94 %
4,72 %
1 år
5,14 %
4,96 %
2 år
4,94 %
4,73 %
3 år
4,69 %
4,65 %
5 år
4,48 %
4,39 %
8 år
4,54 %
4,32 %
10 år
4,54 %
4,31 %

Observera att dessa räntor endast är exempel och kan ändras över tid. Det är viktigt att kontakta banken för att få exakta räntevillkor för ditt lån.

Vad är räntan på Handelsbanken?

Handelsbanken erbjuder olika typer av räntor beroende på den specifika tjänsten. Förutom listräntan för bolån erbjuder banken också räntor för sparande och andra finansiella tjänster.

Några exempel på Handelsbankens räntor:

  • Sparkonto: från 0,10 %
  • ISK-konto: från 0,05 %
  • Flexibel ränta: från 0,20 %
  • Kort ränta: från 0,05 %

Observera att dessa räntor endast är exempel och kan ändras över tid. Det är viktigt att kontakta banken för att få exakta räntevillkor för den specifika tjänsten.

Sammanfattning

Handelsbanken är en av de största bankerna i Sverige och erbjuder ett brett utbud av finansiella tjänster, inklusive bolån och sparande. Listräntan är den ränta som gäller för nya bolån och kan förändras över tid beroende på marknadsförhållandena. Banken erbjuder olika listräntor beroende på lånets storlek och villkor, inklusive både fast och rörlig listränta. För att få exakta räntevillkor är det viktigt att kontakta banken.